Geen Jefkes, Pekes, Mekes of Mamers dit jaar !De bestuursleden van Jefkes nr 1 en nr 2 stuurden ons dit gezamenlijk persbericht door:

Tijdens de laatste zondag van juni en de eerste zondag van juli vormt de Leefdaalse dorpskom al eeuwenlang het toneel van de traditionele Jefkes-uitstappen met als hoogtepunt de Koningsschietingen aan de staande wip in de dreef aan het kasteel en met een hele reeks festiviteiten eromheen.
Ieder jaar, op het einde van juni, gaan de Jefkes, de Pekes en de Mekes van nr 1 op stap onder de muzikale begeleiding van de Koninklijke Filharmonie van Leefdaal.
De week erna, begin juli dus, is het de beurt aan de Jefkes en de Mamers van nr 2 om er samen met de Koninklijke Fanfare Sint Lambertus een feestelijke dag van te maken.

Dit jaar steekt het Corona-virus spijtig genoeg stokken in onze wielen !!

In samenspraak met de burgemeester van Bertem en rekening houdend met de raadgevingen van de nationale veiligheidsraad hebben de betrokken verenigingen beslist om deze traditionele folkloristische festiviteiten dit jaar niet te laten doorgaan. Aangezien het onmogelijk is om tijdens deze evenementen alle maatregelen omtrent “social distancing” in voldoende mate na te leven blijken de gezondheidsrisico’s te groot te zijn, zowel voor de deelnemers als voor het steeds talrijke publiek. We hopen bij het nemen van deze beslissing op ieders begrip te mogen rekenen en we zijn natuurlijk zinnens om, zodra de Corona-crisis achter de rug is, er terug “vollen bak” in te vliegen met een nieuwe editie in de zomer van 2021 !! Met de beste groeten,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *