Seniors @ The Movies – Kinepolis Leuven

Tot nu toe vielen de bijgewoonde voorstellingen geweldig mee. De vorige voorstelling was zelfs een beetje té succesvol: koffie was er genoeg maar de lekkere cake was helaas al op toen wij aan de beurt waren. De film «  De Acht Bergen » was wel OK. Een beetje lang en traag, maar dat paste wel bij het verhaal.

  • Op dinsdag 18 april vertoont Kinepolis  speciaal voor senioren « A Man Called Otto » (Le Pire Voisin Au Monde) met Tom Hanks. Helaas is 18 april de 3e dinsdag van de maand en valt deze voorstelling dus samen met onze ledenvergadering…
  • Op dinsdag 9 mei staat « Good Luck To You, Leo Grande » op het programma, met  Emma Thompson en Daryl McCormack


Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

  • Op dinsdag 13 juni speelt « The Fabelmans », blijkbaar de  autobiografie van Steven Spielberg. De film kreeg de People’s Choice Award op het filmfestival van Toronto (sept. 2022) en een waardering van 92% in de « tomatometer » van de website « Rotten Tomatoes ». Ik veronderstel dat 92% van de kijkers dus NIET geneigd was om met rotte tomaten te gooien…
We gaan naar Kinepolis met De Lijn maar … daar kampt men momenteel met een gebrek aan chauffeurs en ze kunnen naar eigen zeggen niet meer garanderen dat alle lijnbussen rijden. In de praktijk blijkt het vooral de 316 te zijn die regelmatig wegvalt. Het is dus aangeraden (maar helaas een flink extra stukje stappen voor de meesten) om de 317 of 410 te nemen. Op ’n smartphone is met een “app” van De Lijn permanent te zien of een bus komt en hoeveel vertraging die heeft opgelopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...