Kortfilm « Samen Gelukkig » op 19/9/2023 in de Vlieg-In

Op onze ledenvergadering van 19 september nemen we de tijd voor een kortfilm en een (ook) korte bespreking achteraf.

De wereld van Chris, Gusta en Maurits, twee zussen en een broer, beperkt zich tot het huisje waar ze samen-wonen en hun wekelijkse supermarkt-bezoek. Het leven van de senioren wordt goed door elkaar geschud wanneer ze een jonge vluchteling aanrijden. Ze ontfermen zich over Mohanad en langzaamaan ontstaat er een verrassende vriendschap.
Samen Gelukkig is een verhaal over vluchten en samenleven. Een kortfilm van Poolhert Productions, door en met Mohanad Mukhtar. Mukhtar is een bekende acteur, schrijver en theatermaker in Irak. In België combineert hij verschillende freelance jobs.
De film wil het thema migratie bespreekbaar maken, en ons aanmoedigen om te ontdekken wat onze eigen zienswijze is als het om migratie gaat. Hij wordt ingeleid door een afgevaardigde van ORBIT vzw, naar eigen zeggen onze bondgenoot in de wereld van superdiversiteit & migratie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...