Wij kiezen voor grote voorzichtigheid

De nieuwsberichten in verband met covid-19 worden stilaan gematigd positief, alhoewel: het schijnt voor velen geruststellend te  zijn dat we “maar” 100 à 150 corona-doden per dag tellen in België en dit overwegend bij 70-plussers. Wij vinden dit niet zo geruststellend, temeer daar dit nog een hele tijd kan aanhouden, zeker als de consequente isolatie-politiek zou worden versoepeld of door ongeduldige medeburgers genegeerd. En zelfs als het aantal gemeten besmette personen gevoelig zou afnemen blijft het voor onze kwetsbare leeftijdsgenoten nog lang oppassen geblazen.

Dus neen, voor ons is het duidelijk dat het onzichtbare gevaar nog een lange tijd te duchten valt waardoor het onverantwoord zou zijn om binnenkort (terug) in groep samen te komen.

Na tele-overleg met de bestuursleden die over e-mail beschikken (want fysiek bij mekaar komen mogen en willen we met het bestuur nog niet) hebben we besloten om de spreekwoordelijke koe drastisch bij de horens te vatten en het besluit te nemen dat zich opdringt…

Dus zet OKRA Leefdaal al zijn activiteiten stop, niet alleen in april maar ook in mei, juni en juli!

Onze eerstvolgende ledenbijeenkomst die in de agenda blijft staan is de feestelijke zomervergadering van dinsdag 18 augustus 2020. 

We hopen wel dat we in juli al met het bestuur en enkele vrijwilligers veilig aan de slag kunnen om die vergadering tijdig voor te bereiden.

Ook alle regionale activiteiten die OKRA organiseert tot einde mei zijn momenteel afgelast, inbegrepen de OKRA-reizen; de groots opgevatte sportdag die op 4 juni in Leefdaal zou plaatshebben gaat evenmin door.
De meeste van die activiteiten worden NIET verplaatst naar later: niemand weet momenteel wanneer dat “later” is en hoe dan ook zou dat in het najaar een overdaad aan evenementen veroorzaken waardoor het aantal deelnemers ondermaats zou blijven.

Wij hadden kaarten gekocht & verdeeld voor de toneelvoorsteling van Het Brussels Volkstejoeter op 10 mei in De Bosuil. Ook die is afgelast; we hebben nog geen nieuws i.v.m. eventuele terugbetaling(1) van de aangekochte kaarten …

We moeten dus nog een tijdje volhouden met de al dan niet zelf opgelegde quarantaine tot er van overal groen licht komt. Ondertussen: blijf op de hoogte. Jullie die over een Internetverbinding beschikken kunnen makkelijk permanent informatie vinden, anderen kunnen dit niet. Vertrouw echter niet zomaar op alle kreten die langs FaceBook en dergelijke de wereld ingestuurd worden door oncontroleerbare bronnen…

Correcte officiële informatie kan je hier vinden

Mocht er zich in de nabije toekomst een mirakel voordoen waardoor het virus plots volledig zou verdwijnen, dan kunnen we onze plannen wijzigen, maar mirakels zijn in onze tijd heel zeldzaam geworden.

(1) De kaarten werden kort na het verschijnen van dit bericht keurig terugbetaald.

Eén reactie op “Wij kiezen voor grote voorzichtigheid”

  1. Uit cijfers vrijgegeven op 7 april blijkt dat er in België in totaal al 2.035 personen overleden zijn na een corona-besmetting. 80% van die overledenen waren ouder dan 65 jaar. Onze zorg is dus terecht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *