Verlengde pauze, maar niet voor alles

Het bestuur van OKRA Leefdaal heeft geduldig en hoopvol uitgekeken naar de nieuwste versoepelde maatregelen inzake virus-bestrijding, maar helaas: voor ons, “ouderlingen”, is er weinig versoepeling te bespeuren, althans toch niet wat onze maandelijkse ledenvergaderingen betreft.

We zien het niet zitten om in de parochiezaal stoelen te zetten op minstens anderhalve meter van mekaar, want probeer dan maar eens een gezellig babbeltje te doen. Bovendien zouden we dan, als er ook tafels geplaatst worden, amper 45 mensen kunnen placeren. En de vrijwilligers die voor drank en eten zorgen zouden permanent een mondmasker moeten dragen,  enzovoort enzovoort.

We hebben dan ook beslist om de maandelijkse bijeenkomsten verder op te schorten tot het einde van dit jaar in de hoop dat we het Nieuwe Jaar wel samen zullen kunnen verwelkomen tijdens een bijeenkomst begin januari 2021.

Wat wel kan doorgaan zijn activiteiten waarbij we in beweging blijven en we wegens het kleinere aantal deelnemers voldoende afstand kunnen bewaren:

 • wandelclub, elke eerste vrijdag van de maand – verzamelen om 14u aan de kerk. Omdat passagiers in een auto enkel kunnen als ze tot de vaste bubbel behoren gaan we tot nader order niet op verplaatsing maar doen we lokale trektochtjes in het “landelijke Leefdaal”.
  Afspraak dus op 4 september, 2 oktober, 6 november, 4 december enzovoort.
  Contact: Jan Willems  ( 02 767 54 10 )
 • fietsclub: een eerste rustig proeftochtje onder een redelijk verzengende zon viel best mee; we plannen een nieuwe tocht op woensdag 16 september – vetrek om 14u aan de kerk.
  Contact: André Morris ( 02 767 93 27 )
 • line dance :  een eerste bijeenkomst op maandag 14 september om 13u30 in de Vlieg-In, beperkt tot de dansers die al eerder meededen. We bekijken dan met de (nieuwe) lesgevers hoe het verder kan en of er met de huidige beperkingen nog plaats over is voor bijkomende liefheb(b)(st)ers
  Contact: Paula Maswiens ( 016 41 43 16 )
 • petanqueclub, elke vrijdagnamiddag vanaf 14u achter de parochiezaal
  Contact: Roos  Rietjens ( 02 767 93 72 )

Voor deze activiteiten geldt dus wel: 

 • altijd voldoende afstand bewaren (minstens 1,5 m). Lukt dit niet dan is een mondmasker verplicht.
 • maximum 50 personen (maar dat zal geen probleem zijn) afhankelijk van de beschikbare ruimte & 1,5 m afstand houden.
 • mondmasker(s) op zak hebben voor het geval dat
 • regelmatig handen wassen. Met zeep of alcoholgel.
 • de contactgegevens van alle deelnemers moeten bij elke activiteit genoteerd worden op een deelnemerslijst en die moet 14 dagen bewaard worden.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *