Rusthuisbewoners staan letterlijk in de kou!

De regering kende eind maart 2022 een energiepremie van 100 euro toe aan elk gezin dat over een electriciteitscontract beschikte. Bewoners van woonzorgcentra (en collectieve woonvormen) werden uitgesloten van deze 100 euro. Rusthuisbewoners staan letterlijk in de kou! OKRA start dus een procedure voor het Grondwettelijk Hof om ook bewoners van rusthuizen de verwarmingspremie te geven.

Bewoners van woonzorgcentra vallen uit de boot omdat ze op hun kamer geen aparte individuele electriciteitsaansluiting hebben met een electriciteits-leverancier. Ze betalen immers via hun dagprijs de kost van de gestegen energieprijzen aan het woonzorgcentrum.

>>> lees verder

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *