“Leidel” kwiste

Op 15 november 2018 organiseerde OKRA in Oud-Heverlee een Regionale Quiz. Alle OKRA’s uit het Leuvense konden ploegjes van maximum 4 curieuze-neuzen afvaardigen om hieraan deel te nemen. De zaal zat dan ook goed vol met senioren die bereid waren diep in het geheugen te graven om een hele reeks gevarieerde vragen te kunnen beantwoorden.

Presentatie was in de handen van Roger De Becker  (met Leefdaalse roots) van OKRA Herent en hij had dus geen moeite om onze ploegnaam “Leidel” correct uit te spreken.

Ons ploegje bestond uit Mia Vangilbergen, Martine Vangaver en mezelf. Jan Willems had wegens ziekte forfait moeten geven. We waren dus lichtjes benadeeld, want voor dergelijke kwissen is het van belang om een ploeg te kunnen samenstellen met leden van diverse leeftijd, geslacht, belangstellingssfeer, opleiding, … want niemand weet alles over alles. Eén persoon minder gaf ons theoretisch 25% minder kans om elke vraag te kunnen oplossen.

Niettemin wisten we ons uiteindelijk te klasseren op een verdienstelijke tiende plaats, met een positief percentage waarvoor we ons niet hoeven te schamen. De eersten in de uitslag worden automatisch opgeroepen voor een “nationale” kwis van OKRA, wij dus (nog) niet.

Volgende keer beter, en liefst met méér dan één ploegje.