NOJIN

Op dinsdag 20 november werden we een hele namiddag ondergedompeld in een Syrisch-Koerdische sfeer. We kregen een heerlijke, gevarieerde maaltijd voorgeschoteld zoals we die zelf nooit zouden kunnen maken (of vanaf nu wel?), bekeken een paar confronterende filmpjes, luisterden met interesse naar getuigenissen in de wetenschap dat het ons gelukkig niet zal overkomen…

Hoewel, zijn we niet een jaar lang herinnerd aan die afschuwelijke wereldbrand van honderd jaar geleden? Onze voorouders waren toen effe zelf vluchtelingen, zij het dat ze niet naar de andere kant van de wereld trokken waar een vreemde, onbekende taal werd gesproken. En ze werden ook niet belaagd door hun eigen koning!

Muziekgroep NOJIN (Nieuw Leven) bracht enkele typische volksmelodieën uit Syrië ten berde. Lange, weemoedige en naar ons aanvoelen exotische klanken. We filmden 1 liedje met onze iPhone.

We bekeken samen ook deze filmpjes:

Amits Krad – oorlog Syrië

Geplaatst door De Zevende Dag op Maandag 5 maart 2018