Gewestreis naar Namen, hoofdstad van Wallonië

Op 17 september – een week vroeger dan oorspronkelijk voorzien – konden we mee met de bus van OKRA richting Namen, stad van de “Blanche de Namur” en andere geneugten. Op stap dus, maar af en toe toch ook rustig zittend op de boot, genietend van spijs en drank. En uitgerekend dan schoot fotograaf Ghislaine in actie !

André Morris zag het zo:

“Dinsdag 17 september zijn we met twintig Okra-leden meegereisd naar de mooie stad Namen. Nu moet je weten dat de derde zondag van de maand september, de feestdag is van het Waalse gewest. Dus zondag 15 september hebben onze Waalse vrienden uitbundig gevierd! En dat konden we merken aan de grote schoonmaak die dinsdagmorgen 17/09 nog altijd volop bezig was!
Er waren nog een twintigtal leden van andere Okra-verenigingen in onze bus. Geen probleem met het verkeer, we reden inderdaad in de goede richting, ver van Brussel.
Ontvangst in een restaurant met “een koek en een koffie”, viel goed mee, alleen moesten we wel aardig wat (moeilijke) trappen doen, voor we in onze koek konden bijten. Maar allee, wij zijn senioren en klagen niet gemakkelijk hé?
Nadien was er een bezoek gepland aan enkele bezienswaardigheden, zoals dat gemeenlijk genoemd wordt. Mooie stad, maar wat chaotisch door de naweeën van het feest.
Het middagmaal was eveneens in het zelfde restaurant, en was lekker.
In de namiddag was er de keuze tussen, een bezoek aan de bekende citadel van Namen, of een boottocht op de Maas en zijn bijrivier de Samber. Ikzelf ben mee gaan varen op deze “woelige wateren”, maar we hebben het er wonderwel goed van afgebracht.
Namen is, zoals eerder gezegd, een mooie stad met aardig wat waardevolle gebouwen van historische waarde en met een rijke geschiedenis.
Het avondmaal, twee broodjes, eveneens opgediend in hetzelfde restaurant – Les Tanneurs- besloot deze reisdag die door sommigen van ons minder gesmaakt werd, omdat de reisleiding zeker niet perfect was. Volgende keer beter?”