VIVA Johan Strauss !

Ja, inderdaad, het nieuwjaarsconcert van Okra Oost-Brabant op 14 januari was  vooral een Straussconcert. Maar ook een gekend werk van onze vriend W.A. MOZART stond op het programma: nl. en nu komt het: Concerto voor Viool en Orkest nr. 3 K.216 G-dur? En dat is toch voor iedereen wel bekend of niet?
Een aartsmoeilijk en lang stuk muziek dat bijzonder in de smaak viel door het virtuoze vioolspel van de 15-jarige ALEXANDRA COOREMAN, samen met het EUROPEAN PHILARMONIA orkest onder leiding van de gekende dirigent WALTER PROOST. Een soliste van 15 jaar die dit stuk feilloos speelde, en nadien ook een daverend applaus kreeg van een volle zaal. Ze behaalde al internationale eerste prijzen, en er zullen er zeker nog volgen.

Gefeliciteerd Alexandra. 

MARCO BAKKER, de bekende Nederlandse bariton die normaal zou optreden, was er niet door een longontsteking. De dirigent moest dan subiet zijn programma aanpassen, maar dat viel geweldig mee. Wat denken jullie van deze beauty’s : 

  •   Pizzicato polka
  •   Pizzicato Amoroso
  •   Trich Trach polka
  •   An der Schônen Blauen Donau en natuurlijk om af te sluiten: RADETZKY MARS!

We hebben er van genoten en nadien konden we nog een gezellig babbeltje doen in de foyer met in ons linkerhand een lekker broodje, en de rechterhand …. wat dacht je ….. een glaasje gevuld met iets lekkers. Allee bij mij toch. Tot volgend jaar?