De Lassies waren de moeite

Vandaag reden we om 13u met uiteindelijk 8 leden dwars door de koninklijke bossen naar Jezus-Eik (Overijse), GC De Bosuil. Daar gingen we mee genieten van een muzikale namiddag met “De Lassies“.

We vertrokken flink op tijd om zeker nog een plaatsje te vinden op de parking van De Bosuil maar die voorzorg bleek deze keer niet nodig: plaats genoeg. Dat begrepen we beter toen we na een drankje in afwachting van de show uiteindelijk de zaal mochten betreden en we in een soort café-chantant terechtkwamen met enkele tafels en stoelen en alles bijeen amper 30 toeschouwers…

De afwezigen hadden volkomen ongelijk, het werd een aangename, humoristische en muzikaal hoogstaande vertoning met liederen uit de periode 1960-1990. Volgens de (jonge) uitvoerders (Jelle Cleymans en Sam Verhoeven, op piano begeleid door Pol Vanfleteren) ging het om “vergeten liederen” maar wij herkenden ze allemaal.

Na het lied van “Katinka” (De Spelbrekers 1962) volgde de ene muzikale parel na de andere, tussen hilarische sketches door, gemengd met enkele ook niet meer jonge maar toch nog grappige moppen. Zoals het ervaren theatermakers past was alles visueel verzorgd, met verrassende wendingen en improvisaties maar vooral perfect getimede replieken en veel aandacht voor respons uit de zaal.

Het hele spektakel had ook bij ons gekund als … er in Bertem een zaal zou zijn met de nodige theatervoorzieningen en … als we over voldoende budget zouden beschikken om een voorstelling van dat niveau in te huren. Tot nader order zijn we verplicht ons in groep te verplaatsen naar voorstellingen in naburige gemeenten. En dan is er gelukkig keuze te over, zij het vooral ’s avonds, zelden overdag.

Een greep uit de playlist van De Lassies op 6 februari in Jezus-Eik
 • Katinka (De Spelbrekers – 1962)
 • Sancta Maria (Bobby Prins – 1976)
 • Als de zon schijnt (André Van Duin – 1989)
 • De Noorderwind (Will Tura – 1989)
 • Jij bent de zon (Bart Vandenbossche – 1999)
 • Door de wind, door de regen (Ingeborg  – 1989)
 • Laat de zon in je hart (Willy Sommers – 2007)
 • De Marie-Louise (Bart Kaëll – 1990)
 • Jozefien (Wim Sonneveld – 1967)
 • Verliefd op ’n airhostess (Will Tura – 1970)
 • Maar in America (Marc Dex – 1969)
 • ‘k Ben in America geweest (Eddy Wally – 1973)
 • Dag Zuster Ursula (Rob De Nijs – 1973)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *