Covid Safe Ticket (CST)

Voor bezoekjes aan de HORECA, film, theater en concerten is sinds kort een CST nodig. Ook voor ledenbijeenkomsten van OKRA (al is dat niet helemaal duidelijk in de officiële tekst) . Daarmee moet bewezen worden dat men geen risico-contact is, bijvoorbeeld omdat men volledig gevaccineerd werd. Iedereen heeft vroeg of laat zo’n CST nodig. 

Dat zou voor ons geen probleem mogen zijn, ware het niet dat zo’n CST alleen makkelijk en snel bekomen wordt (als men gevaccineerd is) met … een Smartphone en/of via het Internet. Wie daarover niet beschikt kan telefoneren om zo’n Covid Safe Ticket per post te laten toesturen. Dat kan wel een dikke week duren, dus wacht daar niet mee! Hier de officiële manier van werken volgens https://covidsafe.be/nl/

  • Download de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel.
  • Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn.
  • Hierna kan je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Je kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078/78 78 50 en je rijksregister nummer opgegeven (staat op de keerzijde van de identiteitskaart), dan wordt jouw vaccinatie-certificaat per post opgestuurd.

Wie niet gevaccineerd is moet een PCR-test voorleggen, maar die is slechts 48 uur geldig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *