Een stukje linedance-geschiedenis !

Wat ongeveer 10 jaar geleden begon met enkele voorzichtige pogingen van een paar geïnteresseerden groeide uit tot een hechte linedance groep. Onder de leiding van Harry Fonteyn werd de wekelijkse les een aangename ontspanning en kregen we stilaan de juiste passen onder de knie. Helaas moesten we veel te snel afscheid nemen van onze leraar. Zijn ziekte en overlijden leek het einde van de dansles te betekenen, maar de belangstelling en het enthousiasme werd er alleen maar groter door.

Nancy en Andrea, zeg maar de jongere generatie, waren meteen bereid de leiding verder op zich te nemen. De wekelijkse aanwezigheid van een twintigtal dansers was het beste bewijs dat hun manier van werken gewaardeerd werd en de groepssfeer alleen maar versterkte.
En toch kwam er voor de tweede keer een kink in de kabel. Nancy moest omwille van gezondheidsredenen haar activiteiten stop zetten. Zij bleef er in gedachten nog een beetje bij horen en iedereen hoopte stiekem dat het afscheid maar tijdelijk zou zijn. Tot we vorige week het droevige nieuws van haar overlijden moesten vernemen. Amper 59, veel te jong , wij zullen haar missen!

Op 9 september worden de lessen terug gestart. Tijd om even terug te denken aan de aangename momenten van vriendschap en het gemis een plaats te geven. Zowel Harry als Nancy zullen ons altijd bijblijven.
Hoe moet het nu verder? De zoektocht naar opvolging heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Misschien kan er een oplossing gevonden worden tot het einde van het jaar. Ook de praktische kant, zoals zaalreservatie, moeten geregeld worden. Hopelijk moet dit niet het einde betekenen van een mooie sportieve periode.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...