Regio uitstap op dinsdag 10/9/2024

We kondigden het al zeer summier aan in onze vorige Nieuwsbrief: de « werkgroep uitstap » van OKRA richt voor alle trefpunten in en rond Leuven een daguitstap in naar Lier. Wij komen aan de beurt op dinsdag 10 september, we geven nu al de ons bekende details van die uitstap mee,  zodat jullie meteen dit evenement kunnen aankruisen in jullie agenda als dat nog niet gebeurde.

Programma:

 • 7u30 à 7u45: Dit zal ongeveer het vertrekuur zijn met de bus. De opstapplaats delen we later mee. 
 • 09u15   Welkom in Lier met een Liers Vlaaike en koffie
 • 10u00   Keuze:
  • Of (VM1) rondrit in de streek met de bus
  • Of (VM2) stadwandeling met bezoek aan het begijnhof en ook de begijnhofkerk!
 • 12u15   Middagmaal: 
 • voorgerecht: soep – hoofdgerecht: vol-au-vent met sla en frieten + 1 drank inbegrepen (keuze uit: frisdrank, pilsbier of glas wijn) – dessert: dame blanche – koffie of thee na het dessert eveneens inbegrepen. 
 • 14u15   Keuze:
  • Of (NM1)  Zimmermuseum + vrije tijd 
  • Of (NM2) boottocht + Zimmermuseum
 • 16u45   Terug huiswaarts
 • 18u30   Iedereen veilig en wel terug thuis. 

Dit alles voor de prijs van: 

 • 63 EUR – zonder boottocht (NM1)
 • 68 EUR – met boottocht (NM2)
In 2010 zag het er zo uit © OKRA Leefdaal

Er moeten dus keuzes gemaakt worden over welk onderdeel van het programma je wil meemaken, daarom hier wat meer details hierover.

VM2 – Stadswandeling: 

©2010 OKRA Leefdaal

De gids past het tempo aan de groep aan en met het extra bezoek aan de begijnhofkerk (St-Margaretakerk) is het nog meer de moeite waard. De bouw is gestart in 1664 en duurde meer dan 100 jaar omdat de begijntjes het helemaal zelf financierden. Het is een echt pareltje geworden en staat niet voor niets op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. De wandeling is elke stap waard!

 VM1 – Rondrit doorheen de streek: 

Samen met een gids verkennen we Lier en het Pallieterland. Je bewondert het schilderachtige Gestel en geniet van historische kastelen en hoeves in het Kempische landschap.

NM1 en NM2 – Zimmermuseum: 

©2010 OKRA Leefdaal

Wie Lier zegt, denkt meteen aan de Zimmertoren. We kunnen dit museum dus niet links laten liggen. Je krijgt de kans het museum op eigen tempo te verkennen. We nemen hier geen gids aangezien het museum zeer goed is uitgewerkt om alles zelf te ontdekken.

NM2 – Boottocht: 

Via een rondvaart op één van de palingboten op de afgesloten arm van de Nete, krijg je in 45 minuten een volledig beeld van de toch prachtige stad Lier. Laat je rustig meedrijven op de elektrisch aangedreven boot en geniet van de rust en het uitzicht. Een aanrader! (Bij echt slecht weer gaat deze boottocht niet door, maar dan krijg je achteraf de 5 euro hiervan terug)

©2010 OKRA Leefdaal

NM1 – Vrije tijd: 

Wie na het bezoek aan het Zimmermuseum graag wat gaat kuieren en snuisteren langs de winkels, of wie zin heeft in een terrasje die kan hiervoor zijn tijd nemen. Je geeft net zoveel of zo weinig uit als je zelf wil. 

INSCHRIJVEN kan op de ledenbijeenkomst van april, mei en (uiterlijk) juni. We noteren dan ook uw keuze van activiteiten in voor- en namiddag.
Of je kan het formulier gebruiken op deze website

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *